OSSI omais- ja perhehoidon keskus avasi virallisesti ovensa tänään 29.9. klo 10 Mikonkatu 5 (3 krs) Mikkelissä.

OSSI-keskuksessa sijaitsevat tällä hetkellä Essoten omaishoidon tuki, perhehoidon työntekijät sekä Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry.

Tervetuloa OSSI-keskukseen toivottaa kehittäjä Henna Ikävalko. Taustalla hankekoordinaattori Sami Sundell.

– OSSI-keskuksen tehtävänä on palveluohjauksen lisäksi jatkuvasti kehittää omais- ja perhehoidon palveluita yhteistyössä asiakkaiden, yhdistysten ja järjestöjen, yksityisen sektorin sekä oppilaitosten kanssa. OSSI-keskus on siksi myös omais- ja perhehoidon osaamiskeskus, kertoo vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen.

OSSI-keskusta ja sen toimintaa kehitetään OSSI-hankkeen tuella vuoden 2018 lokakuuhun asti. Nyt luodaan toimintamalleja ja rakenteita, jotka jäävät pysyväksi toiminnaksi hankkeen jälkeen.

– Nyt on omais- ja perhehoidon palvelut saman katon alla ja helposti tavoitettavissa. Essoten alueen kunnissa omaishoidosta vastaavat palveluohjaajat kuuluvat OSSI-keskuksen palveluverkostoon ja perhehoito toimii Essoten laajuisesti. Asiakas saa siis lähipalvelua omassa kotikunnassaan, sanoo hankepäällikkö Jaana Koinsaari.

OSSI-keskus muuttaa osaksi monitoimijakeskusta ensi keväänä entisen Anttilan tavaratalon tiloihin torin laidalle. Silloin saman katon alle tulee vielä lisää toimijoita.

 

Lisätietoja

Jaana Koinsaari
Hankepäällikkö
044 351 2388
jaana.koinsaari [at] essote.fi

 

I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke 2016-2018)