Päivystyksen vastaanottohuoneiden siirtyminen päivystysalueen viimeisen remontin tieltä väistötiloihin pidentää päivystykseen tulleiden odotusaikoja Mikkelin keskussairaalassa. Päivystyksen prosessi hidastuu, koska vastaanottohuoneita on vähemmän käytössä vuoden loppuun saakka ja lääkärit joutuvat hakemaan potilaita kauempaa.

– Normaalisti pyrimme purkamaan ruuhkat lisähenkilöstöllä. Väistön ajan käytössä on vain muutama vastaanottohuone, jolloin ruuhkissa ei lisähenkilöstä pystytä niin helposti käyttämään. Pahoittelen jo etukäteen asiakkaille koituvaa vaivaa ja henkilöstö tulee olemaan tiukoilla. Pyrimme kuitenkin priorisoimaan lasten päivystysaikoja, kertoo terveyspalvelujen vt. johtaja ja päivystyspalvelujen ylilääkäri Santeri Seppälä.

Ilmoittautuminen ja kulku päivystykseen pysyvät entisellään. Odotus tapahtuu edelleen nykyisissä tiloissa. Ainoastaan osa henkilökunnasta työskentelee eri huoneissa 19.9. lähtien.

– Päivystyksen odotusajat vaihtelevat luontaisestekin. Loppuvuonna on odotettavissa pitkiäkin odotusaikoja kiireettömimmille potilaille. Henkilöstön kanssa odotamme kovasti vuodenvaihdetta, jonka jälkeen pääsemme palvelemaan asiakkaita uusista tiloista käsin ja nämä väistöt loppuvat, Seppälä kertoo.

Seppälä kehottaa katsomaan tarkistamaan tilanteen päivystyksen ruuhkamittarista Essoten nettisivuilta ja soittamaan numeroon 116 117 aina ennen päivystykseen tuloa. Hätätapauksissa on syytä soittaa hätänumeroon 112.

Päivystyksen Pirttiniemenkadun puoleinen ulko-ovi sijaitsee uudessa paikassa. Edustalla on kaksi potilaiden jättöpaikkaa.

Lisätietoja

Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen vt. johtaja
Essote
santeri.seppala [at] essote.fi
040 359 6934