Hae palveluseteliyrittäjäksi Essoten alueella (Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala).

Voit rekisteröityä yrittäjäksi osoitteessa Palse.fi -portaalissa, joka on tiedonsiirtoväylä asiakkaiden, yksityisten yritysten sekä julkisten toimijoiden välillä. Portaalin kautta hallitaan palveluseteli-, ostopalvelu- ja kilpailutusprosessien kaikki vaiheet sekä sopimuskauden aikainen toiminta.

Yksityisille yrityksille portaalin käyttö on maksutonta ja edellyttää ainoastaan rekisteröitymistä ja kirjautumista portaaliin.

Rekisteröitymisessä auttaa Leena Haveri (yhteystiedot alla).

Essotella on nykyisin käytössään seuraavat palvelusetelit:

 1. Vammaispalvelulain mukainen henkilökohtainen apu -palveluseteli
 2. Kotihoidon tukipalvelut – palveluseteli
 3. Omaishoitajan vapaapäivien palveluseteli
 4. Rintamaveteraaneille kotiin vietävät avopalvelut -palveluseteli
 5. Tilapäinen ja säännöllinen kotihoito -palveluseteli
 6. Vanhusten tavallinen ja tehostettu palveluasuminen -palveluseteli
 7. Lapsiperheiden kotipalvelu – palveluseteli
 8. Lääkinnällisen kuntoutuksen avofysioterapiapalvelujen palveluseteli
 9. Lääkinnällisen kuntoutuksen, fysioterapiapalvelujen ja lymfaterapian -palvelusetelit

 

Kuka voi tuottaa palveluja?

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä hyväksyy asiakkailleen ne terveyden- ja sosiaalihuollon palvelujentuottajat, joiden palvelujen ostamiseen palveluseteliä voidaan käyttää. Yrittäjät voivat sijaita muuallakin kuin Essoten alueella.

Essote voi hyväksyä yksityisen palvelujen tuottajan,

 • joka täyttää toiminnalle yksityisten sosiaalipalvelujen valvonnasta ja yksityisestä terveydenhuollosta annetussa  laissa asetetut vaatimukset,
 • joka on merkitty ennakkoperintärekisteriin ja
 • jolla on potilasvahinkolain mukainen tai muu vastuuvakuutus.

Yksityisen palvelujen tuottajan palveluiden on oltava vähintään vastaavien kuntayhtymän palvelujen tasoisia. Essote voi asettaa palveluille lisäksi vaatimuksia, jotka liittyvät asiakkaiden tarpeisiin, palvelujen määrään, laatuun tai kunnan olosuhteisiin. Vaatimusten on oltava syrjimättömiä ja perustuttava puolueettomasti arvioitaviin seikkoihin. Kuntayhtymän pitää peruuttaa hyväksymisensä, jos palvelujen tuottaja ei enää täytä näitä edellytyksiä.

Palveluntuottajia voi vertailla netissä: palse.fi -sivustolla kohdasta Etelä-Savon sosiaali-ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (ESSOTE), josta klikkaamalla pientä kolmiota valitsemassaan palvelusetelissä, näkee palveluntuottajien yhteystiedot ja palvelujen hinnat.

Tietoa palveluseteliä käyttäville asiakkaille löytyy täältä.

 

Lisätietoja

Leena Haveri
Palvelustelikoordinaattori, Essote
leena.haveri [at] essote.fi
040 520 6690