Pankalammen terveysaseman toiminnot Mikkelissä siirtyivät keskussairaalan ensimmäiseen kerrokseen maanantaina 3.7.

KATSO VIDEO Videolla ESPER-hankeen hankekoordinaattori Meri Tikka kertoo uusista vastaanottotiloista ja opastaa kulkureittiä.

Pankalammella työskentelevien lääkäreiden, hoitajien sekä erityistyöntekijöiden vastaanotoille tullaan jatkossa sairaalan B-sisäänkäynnistä, joka sijaitsee Porrassalmenkadun puoleisella sisäpihalla, pääsisäänkäyntiä vastapäätä. Vastaanotoille tullessa ilmoittaudutaan ilmoittautumisautomaatilla, josta asiakas saa tiedon missä huoneessa vastaanotto tapahtuu.

Keskussairaalan B-sisäänkäynti

Mikkelin kotihoidon toimisto muutti Pankalammelta 3.7.  Päiväkeskuksen tiloihin, os. Kiiskinmäenkatu 2.

 Suun terveydenhuolto jää lähivuosiksi Pankalammen ns. alataloon. Suun terveydenhuollon yksiköiden tilat tulevat myös aikanaan muuttamaan Mikkelin hyvinvointikeskukselle, Mikkelin keskussairaalan yhteyteen.

Pankalammen terveysaseman ns. ylätalo sulki ovensa kesäkuun lopussa. Lääkäreiden ja hoitajien vastaanottojen lisäksi muuttajia olivat muun muassa terveysneuvontapiste Vinkki, matkailijoiden rokotustoiminta sekä erityistyöntekijöiden kuten terveyssosiaalityöntekijän sekä ravitsemusterapeutin vastaanotot.

 – Jos aiemmin on käynyt lääkärin tai hoitajan vastaanotolla Pankalammella, niin heinäkuun alusta lähtien suunta on keskussairaala, kertoo ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Jatkossa mikkeliläisten perusterveydenhuollon palvelut tunnetaan nimellä Yleislääketieteen vastaanotto. Nimi on käytössä myös sairaala-alueen opasteissa. Nimenmuutoksen taustalla piilee yksi sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen keskeisistä ajatuksista, perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalipalvelujen sulauttaminen yhteen eli ns. sote-integraatio.

 – Yleislääketieteen vastaanottojen sijainti keskussairaalan yhteydessä mahdollistaa erikoislääkäreiden nopean ja joustavan konsultoinnin. Sekä lääkäreiltä että asiakkailta säästyy aikaa, kun asiat hoidetaan kerralla kuntoon sanoo vastaanottoalueen ylilääkäri Hans Gärdström.

Mikkelin hyvinvointikeskuksen koko pohjoispääty Pirttiniemenkadun varressa on rakennustyömaana vielä vajaat kaksi vuotta.  Keväällä 2019 valmistuvat nyt käynnissä olevien Perhetalon ja Kuuman sairaalan rakennustyömaat. Myös sairaalakorttelin torinpuoleinen eteläpääty on menossa tulevina vuosina isoon remonttiin, kun Mielentaloa aletaan remontoimaan hyvinvointikeskuksen yhteyteen.

Kadunvarsien pysäköintipaikat keskussairaalan läheisyydessä ovat vähentyneet. Valmistunut Sairaalaparkki palvelee sekä asiakkaita että henkilökuntaa. Kulkuyhteydet paranevat oleellisesti, kun kulkusilta parkkitalon ja sairaalan välillä voidaan avata näillä näkymin maaliskuussa 2019.

– Kun saapuu autolla, on syytä varata riittävästi aikaa. Kannattaa pysäköidä Sairaalaparkkiin tai tulla jalan, taksilla tai julkisilla kulkuvälineillä, jos se suinkin on mahdollista, Syväoja kehottaa.

 

Lisätietoja

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke, Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749

Hans Gärdström
Ylilääkäri
Vastaanottopalvelut, Essote
hans.gardstrom [at] essote.fi
044 794 4000