Tuomas Kurttila

Lapsiperheiden palvelut yhteen kokoava Perhetalo sai peruskiven (7.12.) Mikkelissä.

Peruskiven muurasi lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Katso video Tuomas Kurttilan puheesta

– Essoten Perhetalo nostaa perhekeskusajattelun aivan uudelle tasolle. Perhekeskuksia toimii jo yli 60 kunnassa, mutta muualla ei ole vielä yhdistetty perheiden perus- ja erityispalveluja, terveydenhuoltoa ja taidetta näin monipuolisella tavalla. Oman työni puolesta on hienoa huomata, että kunnianhimo keskusten luomisessa kasvaa, kiittelee Kurttila.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Perhetalossa yhdistyvät seuraavat perus- ja erityispalvelut: ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvolat, lastentautien ja lastenneurologian vastaanotot, lasten erityisen tuen palvelut, lastensuojelun alkuarviointi ja avohuolto, perheoikeudelliset palvelut, lapsiperheiden perhetyö, lastenosasto, vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto, synnytysosasto sekä synnytyssalit. Perhetalosta myös jalkaudutaan koteihin, päiväkoteihin ja kouluihin.

Perhetalo tulee olemaan keskeinen osa Etelä-Savon maakunnan perhekeskusverkostoa.

–  Odotamme kovasti talon valmistumista Essoten perhe- ja sosiaalipalveluissa. Saman katon sijoittuu lasten ja perheiden sosiaalipalveluja, perusterveydenhuollon palveluja ja erikoissairaanhoidon palveluja. Palveluyhteistyötä on tehty tähänkin asti, mutta Perhetalo mahdollistaa yhteisen tekemisen syventämisen ja perheiden tarpeiden mukaiset palvelut oikeaan aikaan, sanoo Essoten perhe-ja sosiaalipalvelujen johtaja Satu Auvinen.

Talon kahdessa ylimmässä kerroksessa sijaitsee myös 50 aikuisten osastopaikkaa keskussairaalan potilaille.

– Rakentaminen on pysynyt aikataulussa oikein hyvin. Näillä näkymin Perhetalo avaa ovensa aikataulun mukaisesti keväällä 2019, arvioi rakentamista vetävän ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Perhatalo Pirttiniemenkadun suunnasta. Kuva: Lauri Nykopp.

Taide tulee näkymään Perhetalossa monin tavoin. Taiteilija Lauri Nykoppin valtaisa Koivupuisto -taideteos peittää talon ulkopintaa. Sisälle taidetta tuottaa neljän taiteilijan kollektiivi: Tuomo Kukkonen, Matti Kurkela, Pirita Lautala ja Kirsimaria Törönen-Ripatti.Katso Perhetalon visualisointikuvat täältä

Lue lisää Perhetalosta

Lue lisää Perhetalon taiteesta

 

 

Lisätietoja

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke, Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749

Satu Auvinen
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja, Essote
satu.auvinen [at] essote.fi
044 351 2302

Tuomas Kurttila
Lapsiasiavaltuutettu
tuomas.kurttila [at] oikeus.fi
029 566 6850