Risto Kortelainen on toiminut Essoten kuntayhtymän johtajana alusta loppuun asti.

Essoten hallitus kokoontui etäyhteyksin keskiviikkona 9. marraskuuta. Hallituksen päätöksellä Risto Kortelainen täyttää kuntayhtymän johtajan avoimen viran vielä joulukuun ajan eläkkeeltä työskentelevänä. Kortelainen ilmoitti syyskuussa jäävänsä eläkkeelle kuntayhtymän johtajan virasta marraskuun lopun jälkeen.

– Näin varmistetaan, että Essote on johdettu vielä joulukuunkin ajan, sillä kyseessä on melko poikkeuksellinen ajanjakso organisaation viimeisinä päivinä, puheenjohtaja Arto Seppälä perustelee.

Järjestelyyn päädyttiin sen vuoksi, että Kortelaisen sijaiset talousjohtaja Vesa Vestala sekä hallinto- ja henkilöstöjohtaja Pasi Marjakangas ovat joulukuussa muissa tehtävissä.

Erikoissairaanhoidon järjestämissopimusta jatkettiin toistaiseksi

Hallitus päätti myös esittää valtuustolle Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen (KYS-erva) erikoissairaanhoidon järjestämissopimuksen jatkamisen hyväksymistä. Näin erikoissairaanhoidon yhteistyön järjestäminen ei ole sopimuksettomassa tilassa kuntayhtymän ja hyvinvointialueen yhdistymisvaiheessa, vaan jatkuu toistaiseksi ja muuttumattomalla sisällöllä. Päätös saatetaan myös Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan tietoon tulevia itäisen Suomen yhteistoiminta-alueen sopimusneuvotteluita varten.

Järvi-Suomen Terveys Oy:n hallitusmuutos

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on liittynyt tänä vuonna Essoten, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Siun soten vuonna 2020 perustamaan Järvi-Suomen Terveys -osakeyhtiöön. Osakassopimuksen hallitusta koskevaan kohtaan tehdään muutos, jolla yhtiön osakkaat voivat esittää hallitukseen kukin yhden jäsenen. Lisäksi hallituksen viides jäsenpaikka osoitetaan yhteisesti nimettävälle ulkopuoliselle asiantuntijajäsenelle. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Siun sote ovat jo hyväksyneet osakassopimuksen muutoksen, josta nyt myös Essoten hallitus päätti.

Kokousasiat esityslistassa