Pysäköinti helpottuu Mikkelin keskussairaalan läheisyydessä 1. maaliskuuta aamusta lähtien, kun Sairaalaparkki avaa ovensa. Pysäköintitalo valmistuu kaksi kuukautta etuajassa.

Asiakkaiden ja henkilökunnan vapaaseen käyttöön tulee kaikkiaan 420 pysäköintipaikkaa Mannerheimintien varteen.

– Sisällä mentäessä otetaan lyhytaikaispysäköinnin lipuke, joka täytyy säilyttää huolellisesti. Lipuke laitetaan lähtiessä alatasanteen automaattiseen maksukassaan, joka toimii käteisellä sekä pankki- ja luottokorteilla, opastaa Mikkelin Sairaalaparkki Oy:n toimitusjohtaja Martti Lokka.

Pysäköinti maksaa Sairaalaparkissa seuraavasti: puoli tuntia 1 euro, tunti 2 euroa jne. Yhdeksän tunnin jälkeen maksuperuste muuttuu vuorokausihinnoitteluksi, joka on 10 euroa/vuorokausi.

Pääsisäänkäynnin pysäköinti uudistuu

Keskussairaalan laajenevat rakennustyöt mullistavat maaliskuun alussa myös Porrasalmenkadun puoleisen pääsisäänkäynnin pysäköinnin järjestelyt. Kuuman sairaalan rakentaminen alkaa toukokuun alussa ja Perhetalon esityöt lähiviikkoina.

Pääsisäänkäynnin eteen tulevat invapysäköintiin erikseen varatut paikat sekä läheisyyteen jättö- ja odotusliikenteen paikat sekä puolen tunnin paikat saattoliikenteelle. Pääsisäänkäynnin yhteyteen asettuvat myös taksien odotus- ja jättöpaikat.

– Kaikki muu pysäköinti on ehdottomasti kielletty pääoven yhteydessä turvallisuussyiden takia. Liikenne pääsisäänkäynnillä kasvaa ja toisella puolella rakennetaan. Etuoven täytyy olla aina evakuointivalmiudessa, sanoo Essoten tila- ja tukipalvelujohtaja Veli Matti Thure.

Pääsisäänkäynnin pysäköintiä valvoo Mikkelin pysäköinninvalvonta.

Asiakkaiden kulku Sairaalaparkista tapahtuu oheisia reittejä. Pysäköinti muuttuu myös pääsisäänkäynnillä. Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.

Tulosta karttakuva tästä: sairaalaparkki ja kulku keskussairaalaan 01032017

Kiihtyvä rakentaminen tuottaa sairaala-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä jatkuvasti uusia liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä.  Alueen rakentajat tiedottavat muutoksista erikseen.

– Pahoittelemme tästä asiakkaille koituvaa haittaa. Sairaalalle tultaessa kannattaa varata hieman aikaa, sillä tilanne on voinut muuttua edelliskerrasta, sanoo terveyspalvelujen johtaja Jarmo J. Koski.

Invapysäköintiä myös parkkitalossa

Invapysäköinnille on varattu tilat ensisijaisesti pääsisäänkäynnin yhteydestä, mutta mahdollisuus maksuttomaan invapysäköintiin on myös uudessa Sairaalaparkissa.

Sairaalaparkki valmistuu kaksi kuukautta etuajassa.

– Sairaalaparkissa otetaan sisään ajettaessa lipuke normaalisti. Vastaanotolla invapysäköintiin oikeutettu saa sisäänajolipuketta vastaan pysäköintimaksulipukkeen, jolla voi maksaa sairaalalla käynnin. Jos auto seisoo parkissa pidempään, joutuu erotuksen maksamaan itse, Lokka tähdentää.

Sairaalaparkkiin voi tutustua etukäteen tiistaina 28.2. klo 15-16. Toimitusjohtaja Martti Lokka opastaa jalkaisin tapahtuvan perehtymisen parkkitaloon ja kokoontuminen on sisäänajoluiskassa.

Lisätietoja

Martti Lokka
Toimitusjohtaja
Mikkelin Sairaalaparkki Oy
martti.lokka [at] mikkelinkiinteistopysakki.fi
044 057 5657

Veli Matti Thure
Tila- ja tukipalvelujohtaja, Essote
velimatti.thure [at] essote.fi
044 351 9658