Opiskelijat arvostivat viime vuonna Etelä-Savon sairaanhoitopiirin opiskelijaohjauksen hopeasijoille valtakunnallisessa vertailuissa.

CLES-mittari näytti keskussairaaloiden joukossa jaettua toista sijaa opiskelijaohjauksen keskiarvon suhteen ja opettajat pääsivät arvioissa myös toiselle sijalle.

– Erityisesti opiskelijat olivat tyytyväisiä ilmapiiriin, ohjaukseen sekä ohjaussuhteen toimivuuteen. CLES-mittari on tärkeä ilmapuntari sen suhteen, että saamme jatkossa motivoitunutta ja osaavaa työvoimaa. Kun opiskelijat arvostavat harjoittelujaksoaan täällä, he myös hakeutuvat helpommin töihin tänne, kertoo hallintoylihoitaja Senja Kuiri.

opiskelijaohjaus
Terveydenhoitajaopiskelija Jenni Neuvonen (oik.) opettelee lääkkeenjakoa opiskelijavastaava/sairaanhoitaja Katariina von Pandy-Seurujärven opastuksella.

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri on jatkuvasti sijoittunut opiskelijaohjauksen mittarin kärkipäähän. CLES-mittari on laajasti käytössä koko Suomessa: kunnissa, keskussairaaloissa ja yliopistosairaaloissa.

Kuiri pitää tärkeänä opiskelijaohjauksen korkean laadun takaajana klinikkaopettajan työtä, josta sateli kiitoksia sanallisessa osuudessa. Sairaanhoitopiirin ja Mikkelin ammattikorkeakoulun yhteisesti palkkaamana klinikkaopettajana on toiminut vuodesta 2009 lähtien Pia Leppäkumpu.

– Klinikkaopettaja vastaa harjoittelujaksojen laadukkuudesta sekä tukee opiskelijoita ja heitä ohjaavia sairaanhoitajia. Opiskelija ja sairaanhoitaja kulkevat rinta rinnan koko harjoittelun ajan, yleensä viisi viikkoa. Tuen molempia, jotta harjoittelusta tulee laadukasta, Leppäkumpu kertoo työstään.

Opiskelijoiden myönteinen palaute ei syntynyt ainakaan sattumalta. Noin 80 prosenttia opiskelijoista vastasi kyselyyn.

– Klinikkaopettajan työtä on ehdottomasti syytä jatkaa myös uudessa ESSOTE-kuntayhtymässä, arvioi Kuiri.

Opiskelijaohjauksessa parhaiten menestyneet yksiköt on vuosittain palkittu. Viime vuoden menestyneintä yksikköä ei ole vielä paljastettu.

Lisätietoja

Senja Kuiri
hallintoylihoitaja
p. 044 351 2650

Pia Leppäkumpu
klinikkaopettaja p.
050 312 5084

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@esshp.fi