Seksuaalineuvonnan vastaanotto on aloittanut Mikkelin keskussairaalalla.

Asiakkaat tulevat vastaanotolle joko hoitajan tai lääkärin ohjaamina. Vastaanotto toimii keskiviikkoisin äitiyspoliklinikan tiloissa huoneessa E2037.

Neuvonnan keskeisiä alueita ovat seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvät kysymykset ja ongelmat. Tarve seksuaalineuvontaan voi ilmetä esimerkiksi vastaanottokäynnillä, kouluterveydenhuollossa, osastojaksolla, synnytyksen tai leikkauksen yhteydessä.

– Seksuaalineuvonnan vastaanotolle tuloon riittävät uteliaisuus, hämmennys tai muut seksuaalisuuteen liittyvät mieltä painavat asiat, kertoo Essoten terveyspalvelujen ylihoitaja Heidi Häkkinen.

Käytännössä seksuaalineuvontaa antavat kätilöt Katja Mattila ja Noora Vahvaselkä-Lahtinen, kouluterveydenhoitaja Kaarina Kiri ja vanhus-ja vammaispalvelujen sairaanhoitaja Ida-Sofia Paavilainen.

– Neuvonnan aiheena voivat olla esimerkiksi kysymykset ja ajatukset seksuaalisuuden ja sukupuolikokemusten moninaisuudesta, vanhenemiseen tai vammaisuuteen liittyvä problematiikka, poikkeamat seksuaalianatomiassa tai häiriöt seksuaalisissa toiminnoissa kuten yhdyntäongelmat sekä kiputilat tai esimerkiksi syöpähoitoihin liittyvät ongelmat, Mattila sanoo.

Lisätietoja

Heidi Häkkinen
Ylihoitaja
Terveyspalvelut, Essote
heidi.hakkinen [at] essote.fi
040 359 6701

Päivi Yrjönen
osastonhoitaja
Synnytys- ja lastenyksikkö, Essote
paivi.yrjonen [at] essote.fi
044 351 2593