Mikkelin torinlaidan MoniTorilla keväällä aloittanut Talousneuvola saa jatkoa syksyllä.

Kevään kolme kokeilukertaa tuottivat toivottua tulosta ja palvelusta saatiin positiivista palautetta sekä kansalaisilta että sidosryhmiltä. Saatujen kokemusten perusteella Talousneuvolan toimintaa päätettiin jatkaa myös syksyllä.  

Talousneuvola onkin avoinna seuraavasti: ma 16.8. klo 11-14, pe 3.9. klo 11-14, ma 13.9. klo 13-16 ja pe 1.10. klo 11-14 osoitteessa Hallituskatu 3 (käynti Ohjaamon pääovista).

Talousneuvolasta saa apua talouden haasteisiin – monen eri asiantuntijan neuvot ja ohjeet saa yhdellä käynnillä, ilman ajanvarausta. Mukana ovat talous- ja velkaneuvoja, ulosoton asiantuntija, Kelan palveluasiantuntija, sosiaalityöntekijä tai -ohjaaja sekä ohjaamotyöntekijä. Palvelu Talousneuvolassa on maksutonta ja tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada tietoa ja neuvontaa talousasioissaan. Talousneuvolaan voi tulla pienen tai suuren talouskysymyksen kanssa, asiantuntijat auttavat ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin.

Talousneuvola on osa Ulosottolaitoksen ja talous- ja velkaneuvonnan yhteistä Ennakoivan talousneuvonnan hanketta, jonka oikeusministeriö on asettanut. Hankkeen tärkeimpinä tavoitteina ovat kansalaisten taloudenhallinnan ja talousosaamisen parantaminen sekä tietoisuuden levittäminen.

Ennakkoivan talousneuvonnan hanke toteuttaa Talousneuvolaa Mikkelissä yhteistyössä Essoten aikuissosiaalityön, Ohjaamo Olkkarin ja Ohjaamo Olkkari 2.0-hankkeen sekä Kelan kanssa.

Lisätietoja

Riina Koskinen
Talous-  ja velkaneuvoja
Etelä-Savon oikeusaputoimisto
riina.koskinen [at] oikeus.fi
029 566 0398 

Sari-Anne Ratia (16.8. jälkeen tavoitettavissa)
Hankepäällikkö
Ohjaamo Olkkari 2.0 -hanke
Hallituskatu 3
50100 Mikkeli
sari-anne.ratia [at] essote.fi
ohjaamo [at] mikkeli.fi
040 359 7993