Essoten soitot niille ikäihmiselle, jotka eivät ole Essoten palvelujen piirissä, alkavat tiistaina (31.3.). Soittoja tehdään ma-pe klo  8-15 aikana. Soittoja ei tehdä viikonloppuisin.

– Ensin soitamme yli 80-vuotiaat ja sitten jatkamme 70-79-vuotiaisiin. Soittajina ovat Essoten työntekijät ja vapaaehtoisia, jotka ovat pääosin entisiä sote-alan ammattilaisia, kertoo vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen.

Puhelut tulevat 040 3599 -alkuisista numeroista, joten niihin on turvallista vastata. Puhelut ovat luottamuksellisia.

Puhelujen tarkoituksena on selvittää, että kaikki asiat ovat kunnossa tässä poikkeustilanteessa erityisesti ruoka- ja apteekkiasioiden suhteen ja että kaikki saavat asiointiapua tarvittaessa. Puhelun aikana annetaan tietoa koronaviruksesta, taudin ennaltaehkäisystä ja siihen varautumisesta. Soittojen avulla pyritään lisäämän turvallisuuden tunnetta ja vähentämään yksinäisyyttä.

– Soittojen avulla kannustetaan iäkkäitä ihmisiä myös jumppaamaan ja ulkoilemaan sekä muistutetaan turvaväleistä ulkoilun aikana. Kunnon ylläpitäminen on juuri nyt erityisen tärkeää, Kaukonen muistuttaa.

Lue Essoten ohjeita yli 70-vuotiaille ja kotihoidon asiakkaille ja omaisille

Lue järjestöjen tarjoamasta avusta täältä

Lue yritysten tarjoamasta avusta täältä