Etelä-savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän strategia

Palveleva

Osaava

Vaikuttava

Innostava

 

Palvelemme sinua erilaisissa elämäntilanteissa. Osaavat ammattilaisemme suunnittelevat ja toteuttavat kanssasi sinulle tarpeesi mukaiset palvelut. Olemme tunnustettu ja jatkuvasti uudistuva toimija – voit luottaa meihin.

 

Asiakkaan hyvä palvelukokemus on meille tärkeä. Palveluasenteemme on ihmistä arvostava ja vuorovaikutus hyvää. Palvelumme ovat laadukkaita, tarpeen mukaisia, saatavilla ja sujuvia. Suunnittelemme ja toteutamme palvelut yhdessä asiakkaittemme kanssa.

 

Huolehdimme henkilöstön osaamisesta ja kannustamme työntekijöitämme ammatilliseen kehittymiseen. Panostamme osaavan henkilöstön rekrytointiin vahvassa yhteistyössä alan koulutuksen kanssa. Edistämme henkilöstön työhyvinvointia ja työyhteisöjen toimivuutta. Johtamisemme perustuu tietoon.

 

Tuotamme asiakkaillemme hyvinvointia ja terveyttä. Vahvistamme ihmisten omatoimisuutta, terveitä elämäntapoja ja osallisuutta. Teemme oikeita asioita oikeaan aikaan ja kohdennamme voimavarat oikein.

 

Teemme yhdessä, kehitämme ja kokeilemme. Asiakkaamme ovat mukana palveluiden ja hoitonsa suunnittelussa ja toteuttamisessa. Johdamme kannustavasti ja vastavuoroisesti. Meillä on myönteinen Essote-henki.

 

Näihin periaatteisiin sitoutumalla menestymme tulevaisuudessa ja taloutemme on kestävä:

 

1) Kannustamme ja tuemme ihmisiä huolehtimaan hyvinvoinnistaan ja osallistumaan aktiivisesti

2) Palveluidemme vaikuttavuus, laatu ja tuottavuus ovat huipputasoa

3) Asiakaspalvelumme on hyvää ja huomioi asiakkaan

4) Huolehdimme toisistamme

5) Onnistumme rekrytoinnissa

6) Osaamisemme ja johtamisemme on korkeatasoista

7) Olemme rohkeita ja ketteriä uudistumaan

8) Osaamme SOTE-yhteistyön

9) Toimintamme perustana ovat sujuvat perus- ja lähipalvelut

10) Hyödynnämme digitalisaatiota

Essoten valtuusto hyväksyi strategian vuosille 2017-2018 17.5.2017.

Strategia perustuu arvioon kuntayhtymän nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista tehtävien toteuttamiseen. Kuntayhtymän strategiatyön toimintaympäristön kuvaukseksi valtiotieteiden tohtori Timo Aro teki Etelä-Savon kantokykyanalyysin hyvinvoinnin edistämisen ja elinvoiman näkökulmista.

Strategiaa valmisteltiin laajasti henkilöstön ja luottamushenkilöiden työpajoissa. Essoten esittäytymiskiertueella kysyttiin myös kansalaisten näkemyksiä strategian pohjaksi. Strategiatyötä veti kehitysyksikön johtaja ja ylilääkäri Jarmo Lappalainen.

 

 

Lue Essoten strategia kokonaisuudessaan: essoten strategia

Liitteet

Etelä-Savon alueellinen hyvinvointikertomus vuosille 2018_2020