Maanantain 6.9. jälkeen Essoten alueella on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa. Valtaosa tartunnoista löytyi Mikkelistä ja karanteeniin asetettujen joukosta. Päivittäiset tapausmäärät ovat pysyneet melko tasaisina.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina. Etelä-Savon alueen suositukset ja rajoitukset päätettiin pitää ennallaan, ja jatkaa koronatestaus ja -jäljitysstrategiaa entiseen tapaan.

– Odotamme nyt valtion tarkempaa ohjausta siitä, miten ja koska uutta kansallista koronastrategiaa lähdetään alueellisesti noudattamaan ja millainen on uusi kansallinen testausstrategia, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Mittariksi rajoituksista ja suosituksista luopumiseen valtioneuvosto on asettanut 80 prosentin kattavuuden yli 12-vuotiaiden täyden rokotussarjan suhteen. Essoten alueella yli 12-vuotiaista jo 72 % on saanut toisen koronarokotusannoksen, valtakunnallisesti osuus on 60,6 prosenttia.

– Tämän hetken arvion mukaan 80 prosentin kattavuus täyttyisi Etelä-Savossa viimeistään lokakuun puoleen väliin mennessä, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

AIKAISTA TOINEN ROKOTUKSESI

Koronarokotteen toisen annoksen voi aikaistaa omatoimisesti vähintään kuuden viikon päähän ensimmäisestä rokoteannoksesta. Aikaistaminen onnistuu varaamalla sähköisessä ajanvarauksessa uuden ajan, tai saapumalla walk in -rokotustilaisuuteen.

Rokotusten ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus/

TULEVAT WALK IN -ROKOTUSTILAISUUDET:

  • TO 9.9. klo 15.00–17.00 Kangasniemi

HAKEUDU KORONATESTIIN PIENISTÄKIN OIREISTA JA VÄLTÄ TAPAAMASTA MUITA

Mikkelissä voit varata ajan koronatestiin omatoimisesti netissä. Muissa Essoten kunnissa testaukseen hakeudutaan omaolo.fi -oirearvion kautta, tai soittamalla Päivystysapuun 116 117. Lisätiedot ja koronatestin ajanvaraus: www.essote.fi/koronatestaus/