Punainen teltta Mikkelin keskussairaalan päivystyksen sisäpihalla toimii tilapäisenä koronanäytteenottopisteenä
Punainen teltta Mikkelin keskussairaalan päivystyksen sisäpihalla toimii tilapäisenä koronanäytteenottopisteenä, johon ohjataan puhelinajanvarauksen 116 117 kautta. Nettiajanvarauksen kautta hakeudutaan sairaalan pääoven vieressä sijaitsevaan testauspisteeseen.

Essoten alueella on todettu kuusi koronavirustartuntaa tiistain 20.7. jälkeen.

– Tartunnanjäljityksessä on jouduttu tekemään kovasti töitä, ja viime päivien tartuntojen johdosta karanteeniin asetettujen määrä hipoo jo kahtasataa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Tartuntaketjujen katkaisemisessa olennaista on karanteeniohjeiden noudattaminen myös kesäloma-aikana.

– Ilman karanteeniakin suosittelen, että tavattaisiin ihmisiä vain pienissä ryhmissä ja mieluiten ulkotiloissa, sillä koronaviruksen delta-variantti tarttuu äärimmäisen helposti. Koronatestaukseen on nyt hakeuduttu todella hyvin, siitä kiitos kaikille vastuuntuntoisille, Gärdström jatkaa.

Tiistaina 20.7. Essoten päiväkohtainen koronatestien lukumäärä oli suurin koko korona-aikana, noin 460 testiä. Osa näytteistä lähetettiin Kuopioon analysoinnin nopeuttamiseksi. Essote testaa täydellä kapasiteetillaan, Mikkelissä jopa kahdella testipisteellä, mutta tästä huolimatta testauksen ajanvaraus on ruuhkautunut. Päivystysavun 116 117 koronalinjalle on pitkä jono ja nettivarauksessa aikaa ei välttämättä saa enää samalle päivälle. Jos kokee selviä koronaan viittaavia oireita, ei tule tavata ketään muita, vaan soittaa Päivystysavun koronalinjalle numeroon 116 117.

ALTISTUMISPAIKAT

Listaa Essoten alueen julkisista koronaviruksen altistumispaikoista ylläpidetään Essoten nettisivuilla.

HAKEUDU KORONATESTIIN OIREIDEN ILMAANTUESSA

  • Varaa aika netissä Mikkelin keskussairaalan näytteenottopisteeseen
  • Täytä oirearvio Omaolo.fi -palvelussa
  • Soittamalla päivystysapuun 116 117

SUOJAA ITSEÄSI JA LÄHEISIÄSI ROKOTTAUTUMALLA

Tällä hetkellä rokotetaan kaikkia 16 vuotta täyttäneitä sekä 12–15-vuotiaita taustasairauksien perusteella riskiryhmiin kuuluvia. Koronarokotusten ajanvaraus