Essoten alueella on todettu keskiviikon 28.7. jälkeen yhdeksän uutta koronatartuntaa. Tartunnat painottuvat rokottamattomiin ja kertaalleen rokotettuihin alle 40-vuotiaisiin.

– Sairaalahoidossa meillä ei ole ketään, mutta viimeisen viikon aikana kaksi potilasta on lähetetty kotipaikkakunnillensa sairaalahoitoon. Koronatauti ei ole vaaraton nuorillekaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Etelä-Savon alue on edelleen koronaepidemian perusvaiheessa. Julkisia altistumispaikkoja on päivitetty tartunnanjäljityksen toimesta Essoten nettisivuille.

Essoten rokotusmittari näyttää 30.7. rokotusten aloittamista yli 73 prosentille Etelä-Savon väestöstä. Kakkosrokotteen on saanut reilut 45 prosenttia.
Essoten rokotusmittari näyttää 30.7. rokotusten aloittamista yli 73 prosentille Etelä-Savon väestöstä. Kakkosrokotteen on saanut reilut 45 prosenttia.

Rokottautuminen jatkuu

Koronarokotukset ovat edenneet tällä viikolla hyvää tahtia. Yli 73 prosenttia Etelä-Savon väestöstä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja reilut 45 prosenttia on saanut täyden rokotesarjan.

– Ykkösrokotteen ottokin on herättänyt uudelleen innokkuutta, erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä, joten kiitos kaikille nuoremmillekin, jotka ovat päättäneet rokottautua, Gärdström kiittelee.

Essote avasi uusia ensimmäisten rokotteiden ilta-aikoja ensi viikolle Mikkelin lisäksi myös Juvalle, Kangasniemelle ja Mäntyharjulle.

SUOJAA ITSEÄSI JA LÄHEISIÄSI ROKOTTAUTUMALLA

Tällä hetkellä rokotetaan kaikkia 16 vuotta täyttäneitä sekä 12–15-vuotiaita taustasairauksien perusteella riskiryhmiin kuuluvia. Koronarokotusten ajanvaraus

ALTISTUMISPAIKAT

Listaa Essoten alueen julkisista koronaviruksen altistumispaikoista ylläpidetään Essoten nettisivuilla.

HAKEUDU KORONATESTIIN OIREIDEN ILMAANTUESSA

  • Varaa aika netissä Mikkelin keskussairaalan näytteenottopisteeseen
  • Täytä oirearvio Omaolo.fi -palvelussa
  • Soittamalla päivystysapuun 116 117