Koronatilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena. Viikonloppu ei tuonut uusia positiivisia testituloksia.

– Kehotan tulemaan testeihin, jos on vähänkään flunssan oireita. Tällä hetkellä testeihin hakeutuneista liki puolet on Essoten työntekijöitä. Oireita täytyy olla muillakin ja testeihin pitää hakeutua nyt kaikkien flunssaoireisten, muuten tilanne voi koko alueella muuttua nopeasti huonommaksi.  Testeihin pääsee hyvin ja tulokset tulevat nopeasti, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronatartuntojen vähentämiseksi ravintoloiden aukioloon tuli muutoksia marraskuun alussa. Ravintolat jaoteltiin niihin, jotka myyvät enimmäkseen alkoholia ja muihin ravitsemusliikkeisiin.

Molemmissa ravintolatyypeissä anniskelu on sallittu klo 9.00* – 24.00**,mutta alkoholivaltaisten ravintoloiden on suljettava yöllä klo 01.00- 02.00 eli vähintään tunniksi. Muut ravitsemusliikkeet voivat olla auki vuorokauden ympäri ilman taukoja.

*Anniskelun saa aloittaa kello 7, jos lupaviranomainen on myöntänyt siihen luvan (jatkoaikalupa). Muutoin anniskelun saa aloittaa kello 9 (alkoholilaki 43 ja 44 §:t)
** Anniskeltujen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisen jälkeen

Rajoitukset saattavat muuttua koronatilanteen mukaan alueellisesti nopeasti ja paikallisten ravintoloiden kannattaa seurata ohjeistusta Essoten koronasivustolta täältä.