Rokotuksen jälkeen olkavarteen laitettu laastari ja lakatut kynnet nostamassa paidan hihaa

Maanantain 23.8. jälkeen Essoten alueella on todettu kuusi koronavirustartuntaa, tapaukset on todettu Mikkelissä ja Mäntyharjulla. Altistumisia on kuitenkin ilmennyt tartuntamääriin nähden paljon.

– Koulujen ja oppilaitosten altistumismäärät ovat työllistäneet paljon, Mäntyharjun yhtenäiskoululla ja Mikkelin lukiolla on tapahtunut altistumisia. Suuret ihmismäärät ovat tuoneet altistumisia myös julkisilla paikoilla, kuten Mikkelin Pomppumaailmassa ja Kalamarkkinoilla, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tartunnanjäljitystiimi lisää Essoten nettisivuille sellaisia julkisia altistumispaikkoja, joista altistuneita ei voida henkilökohtaisesti jäljittää.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätti pitää Essoten alueen edelleen kiihtymisvaiheessa. Ohjeistukset säilyvät siis ennallaan.

– Koronanyrkkimme tarkastelee tilannetta seuraavan kerran ensi viikolla. Rokotustahdin kiihtyminen ja kansallisesti laskevat tartuntamäärät lupaavat hyvää, Seppälä jatkaa.

MYÖS MÄNTYHARJULLA JA JUVALLA WALK IN -ROKOTUKSIA

Essote järjestää ajanvarauksettomia Walk In -rokotustilaisuuksia myös Mäntyharjulla (31.8.) ja Juvalla (8.9.). Mikkelissä saa kävellä suoraan rokotukseen jälleen torstaina 26.8. klo 15.15 alkaen, kaikki klo 17.30 mennessä jonoon saapuneet rokotetaan. Ajanvarauksettomissa Walk In -rokotuksissa saa ykkösrokotteen lisäksi myös kakkosrokotteen varattua aikaa aiemmin, jos ykkösrokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Kangasniemellä on tarjolla koronarokotusten ilta-aikoja ensimmäiselle rokotukselle 31.8. klo 18-20. Ajanvaraus tapahtuu Essoten nettisivujen kautta: www.essote.fi/koronarokotus/

Tulevat Walk In -rokotukset:

  • TO 26.8. klo 15.15–17.30 Mikkelin keskussairaala
  • TI 31.8. klo 9.00–12.00 Mäntyharju
  • KE 8.9. klo 16.00–18.00 Juva