Rauhoittuneen koronatilanteen johdosta Essoten alueen ns. koronanyrkki lieventää useita nuoria koskevia rajoituksia. Ohjeet ja suositukset suositellaan otettavaksi käyttöön kaikissa Essoten kunnissa.

Eilisen (5.4.) tiedotteen jälkeen on löytynyt ainoastaan yksi uusi koronatartunta jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Myös pääsiäisenä tartuntoja löytyi vain muutama.

– Tilanne on sen verran rauhallinen, että voimme purkaa lähinnä nuorten rajoituksia. Näemme, että nyt on järkevää ottaa huomioon nuorten selvästi lisääntynyt ahdistus ja muut rajoitusten haitat. Kansallisesti tilanne on kyllä edelleen vaikea ja tarvittaessa sitten teemme kohdennettuja toimenpiteitä tai jopa palautamme rajoituksia, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronanyrkki eli viralliselta nimeltään Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä suosittaa seuraavia rajoitusten muutoksia:

  • Alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta on sallittu 12.4. alkaen noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusta, joka löytyy täältä.
  • Toisen asteen opetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja käyttäen ja turvallisuusohjeita noudattaen.
  • Korkeakouluissa (yliopistot, ammattikorkeakoulut), aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja käyttäen ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Lue kaikki ohjeet ja suositukset täältä.

Rokotusaikoja avautui yli 65-vuotiaille

Essoten alueella on annettu ensimmäinen koronarokoteannos vajaalle 22 300 henkilölle. Tämä on 27,5 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toisen rokotteen on saanut noin 2 900 henkilöä.

Nyt rokotusajan saavat varata 1951 ja ennen syntyneet, sekä 16-69-vuotiaat THL:n riskiryhmä 1:n taustasairauksia sairastavat, sekä yli 65-vuotiaat

Tänään (6.4.) on avattu Mikkeliin yli 65-vuotiaiden ajanvarauksen rokotusmahdollisuus ensimmäistä kertaa myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville. Ajan varaavat saavat AstraZenecan rokotteen.

Vastaava ajanvaraus aukeaa yli 65-vuotiaille aukeaa torstaina 8.4. klo 8.00 Juvan, Mäntyharjun, Kangasniemen, Hirvensalmen, Puumalan ja Pertunmaan rokotuspisteisiin.

Torstaina 8.4. klo 8.00 aukeaa THL:n riskiryhmään 1 kuuluvien ajanvaraus 16-69-vuotiailla Pfizer-Biontechin ja Modernan rokotteilla.

Katso rokotustiedot ja varaa aika täältä.

Essoten alueella on annettu ensimmäinen koronarokoteannos vajaalle 22 300 henkilölle. Tämä on 27,5 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toisen rokotteen on saanut noin 2 900 henkilöä.