Koronasuositukset kiristyvät jälleen hieman: 12-18 vuotiaiden harrastustoiminta on laitettava tauolle 28.3.2021 saakka.

Näin suosittaa Essoten alueen ns. koronanyrkki, viralliselta nimeltään Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä. Viimesijaisen päätöksen asiassa tekevät alueen kunnat, joista monet jo ennakkoon toimineet suosituksen mukaisesti.

Koronanyrkki päätyi harrastustoiminnan tauottamiseen sen jälkeen, kun Aluehallintovirasto oli tehnyt päätöksen yläasteiden sulkemisesta 28.3. saakka. Essote ja Avi saivat sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n ohjauksen sulun toteuttamiseen.

Päätökset tähtäävät valtakunnallisen koronasulun tavoitteiden toteuttamiseen eli tartuntojen mahdollisuuksien estämiseen mahdollisimman kattavasti.

– Päätös on nyt linjassa yläasteiden etäopetuksen kanssa. Lasten ja nuorten rajoitukset ovat aina viimesijaisia keinoja tartuntojen leviämisen ehkäisyssä ja toivottavasti pystymme ne lopettamaan mahdollisimman pikaisesti. Alueellisen tilanteen takia tämä ei olisi ollut välttämätöntä, mutta kansallisen tilanteen ja saamamme ohjauksen mukaan sulku tulee toteuttaa koko alueella laajana, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä, joka on myös koronanyrkin puheenjohtaja.

Eilisen (8.3.) tiedotteen jälkeen Essoten alueelta on löydetty kaksi uutta positiivista koronatestien tulosta. Toinen tartunnoista on saatu ulkomailta, eikä aiheuta karanteeneja Essoten alueella.

Toisen tartunnan jäljitys on vastaa aluillaan. Todennäköisesti kyseessä on uusi tartuntaketju, joka voi tuoda alueella karanteeneja. Tarvittaessa Essote tiedottaa asiasta lisää huomenna keskiviikkona.

Rokotukset ovat jatkuneet. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut kaikkiaan noin 11 400 alueen asukasta eli noin 14,1 prosenttia yli 16-vuotiaista.

– Toivomme, että viime aikoina tulleet hyvin pienet rokotemäärät lähtisivät selkeästi kasvuun loppukuusta. Meillä olisi hyvät mahdollisuudet rokottaa vaikka koko väestö nopeasti. Rokotteita vain puuttuu, Seppälä sanoo.

Lue lisää rokotuksista täältä.