Mikkelissä on löydetty viikonlopun aikana kolme koronatartuntaa, joista kaksi löytyi koululaisilta tänään (24.1.).

Mikkelin lukion opiskelijan positiivisen koronatestin tuloksen johdosta yksi ryhmä on asetettu karanteeniin. Essote ottaa yhteyttä muihin tämän opiskelijan kanssa samoissa ryhmissä käyneisiin, jotka ovat altistuneet tartunnalle, ja antaa jatkotoimenpideohjeet.

Myös yhdellä Urpolan koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Essote ottaa yhteyttä altistuneisiin.

Lisäksi eilen löytyi näihin koululaistartuntoihin liittymätön tapaus.

Yksi tartunnan saanut henkilö on käynyt myös Mikkelin Crossfitissä maanantaina 18.1. klo 16.00-17.00 ja tiistaina 19.1. klo 16.00-18.00.

– Pyydämme Mikkelin lukion opiskelijoita ja Urpolan koulun oppilaita ja Mikkelin Crossfitissä viime viikolla käyneitä sekä molempien koulujen henkilökuntaa seuraamaan omaa terveystilannettaan. Pienistäkin oireista tulee ottaa yhteyttä Essoten Päivystysavun koronalinalle numeroon 116 117, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kaikkien tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolella ja tartunnat liittyvät kahteen erilliseen ketjuun.

– On mahdollista, että tartuntaketjuista löytyy illan aikana uusi tapauksia oireisten tutkittujen joukosta. Tartuntojen takia Essote tulee asettamaan paljon henkilöitä karanteeniin. Johtuen karanteeniin asetettavien suuresta määrästä voi yhteydenotto tulla myöhään yölläkin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tartuntoihin liittyen Mikkelin Crossfit on julkaissut oman tiedotteensa. Lue tiedote täältä.

Mikkelin kaupunki tulee tiedottamaan tilanteen johdosta täällä.