Kolme uutta positiivista koronatestien tulosta on löytynyt Essoten alueelta eilisen (26.1.) tiedotteen jälkeen.

Yksi tartunnoista on todettu Mikkelissä jo karanteeniin asetettujen joukosta. Kaksi tartuntaa on löytynyt Joroisista, toinen eilen ja toinen tänään (27.1.). Varkauden terveystoimi tulee tiedottamaan Joroisten tartunnoista lisää täällä.

Lisäksi mikkeliläinen juniorijoukkue on altistunut koronalle toisella alueella positiivisen testituloksen saaneen henkilön kautta. Joukkue on asetettu karanteeniin. Juniori-Jukurit tiedottavat asiasta lisää iltapäivän aikana.

– Kaikkiaan alueella karanteenissa olevien määrä on noussut yli 200 henkilöön. Altistuneita on paljon, mutta alue jatkaa perustasolla, koska tartunnanjäljityksessä on ainakin vielä onnistuttu ja altistuneet saatu karanteeniin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lue altistumispaikat täältä.

Rokotusten tuorein tilannetieto löytyy Essoten sivuilta. Tällä hetkellä ei ole avoimia rokotusaikoja yli 85-vuotiaiden ajanvarauksessa. Niitä lisätään heti, kun Essote saa riittävästi rokotteita uusien ensimmäisten pistosten antoon. Essote myös tiedottaa uusista rokotusajoista.

Katso rokotustilanne täältä.