Kolme uutta positiivista koronatestin tulosta on löytynyt Essoten alueelta. Kaksi uutta tartuntaa havaittiin Pieksämäellä ulkomailta Suomeen saapuneiden testeissä.

Mikkelissä on löytynyt yksi uusi positiivinen testitulos kaupungin työntekijältä.  Mikkelin kaupunki kertoo asiasta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä tarkemmin omassa tiedotteessaan. Lue tiedote täältä.

Mikkelissä on voinut altistua keskiviikkona Tokmannissa keskiviikkona 11.11. klo 16-16.45, Prismassa torstaina 12.11. klo 16-17 ja kaupungin virastotalon lounashuoneessa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 10.-12.11. klo 11.45-12.15.

– Koronaan viittavia oireita saaneiden henkilöiden tulee hakeutua matalalla kynnyksellä testeihin. Niihin pääsee joko jättämällä sähköisen yhteydenottopyynnön Omaolon arvion kautta tai soittamalla Päivystysavun numeroon 116117, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Pieksämäkeläiset ja Pieksämäellä oleilevat voivat olla myös yhteydessä arkisin klo 8-14 terveyskeskuksen vastaanotoille numeron 015 788 4431 kautta.

– Tartuntaketjujen katkaisemiseksi testaukseen tulee hakeutua matalalla kynnyksellä viipymättä, jos ilmenee hengitystietulehdus tai muita koronaan viittaavia oireita. Kasvomaskisuositus on ennallaan: mikäli liikut julkisissa paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu, niin kannattaa ehdottomasti käyttää maskia niin itsensä kuin muiden suojaamiseksi, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.