Sunnuntaina (15.11.) on löytynyt kolme uuttaa koronatartuntaa Essoten alueelta. Yksi näistä liittyy perjantaina ja lauantaina uutisoituun Mikkelin kaupungintalolla ilmenneeseen tartuntaketjuun.

Mikkelin kaupunki tiedottaa tartuntojen johdosta myöhemmin sunnuntaina täällä.

Kaksi positiivista testitulosta liittyy puolestaan perjantaina (13.11.) uutisoituun ammattiopisto Esedun ketjuun. Essoten suosituksesta Esedu siirtyy seuraavaksi kahdeksi viikoksi etäopetukseen Mikkelin Otavankadun, Raviradantien sekä Kinnarin toimipisteissä.

Esedu kertoo tilanteesta omassa tiedotteessaan. Lue tiedote tästä.

– Suosittelemme, että kaikki maanantaista 9.11. lähtien Esedulla, kaupungintalolla ja kaupungin virastotalolla asioineet välttävät tarpeettomia sosiaalisia kontakteja koko tulevan viikon. Koko Essoten alueella suosittelemme vahvasti kasvomaskien käyttöä. On erittäin suuri riski, että koko alue siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, mikä tietää tiukempia rajoituksia, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Taudille on voinut altistua Mikkelissä seuraavissa paikoissa: keskiviikkona 11.11. Ramin konditoriossa kauppakeskus Aleksissa klo 12-13 sekä Mikkelin lähiliikenteessä bussivuoroilla 1, 2 ja 3 perjantaina 13.11. sekä aamu- että iltapäivävuoroilla.

Esssotessa on meneillään tietojärjestelmän päivitys, joka aiheuttaa ongelmia palvelutuotantoon. Viiveitä on ilmennyt muun muassa negatiivisten koronatestien tulosten tekstiviesti-ilmoituksissa. Positiiviset tulokset ilmoitetaan välittömästi puhelimitse.

– Jos olet käynyt testissä perjantaina tai lauantaina ja tietoa ei ala tulla tekstarilla, kannattaa tulos tarkistaa myös Omakannan kautta, Seppälä vinkkaa.