Kuusi uutta positiivista koronatestien tulosta on todettu edellisen (20.5.) tiedotteen jälkeen Essoten alueella. Valtaosa tartunnoista on löytynyt Mikkelistä.

Altistuneet on pääosin tavoitettu. Osa sairastuneista on liikkunut alueella tartuttavana, minkä johdosta Essote on päivittänyt altistumispaikkojen listaa.

– Valitettavasti altistumisia ja sairastumisia on tapahtunut myös Mikkelin keskussairaalalla.  Päivystyksessä ja osastolla 5 hoidossa olleita potilaita on jouduttu asettamaan karanteeniin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Rokotukset ovat edenneet hyvin ja Essoten on saamassa kesäkuun ensimmäisellä viikolla ison erän rokotteita.

– Avaamme perjantaina 28.5. aamulla ajanvarauksen vuonna 1996 ja sitä ennen syntyneille. Ikäluokka 25-35-vuotiaat pääsevät siis ensimmäiselle piikille. Avaamme myös ilta- ja viikonloppuaikoja, jotta päivätyössä käyvät pääsevät rokotukseen helposti heille sopivaan aikaan, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote kertoo ilta- ja viikonloppuajoista paikkakunnittain kuntayhtymän koronarokotustietojen www-sivulla viimeistään tiistaina (25.5.).

Katso altistumisen paikat täältä.

Varaa aika koronatestiin täältä.

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.

Korjattu tiedotteen ikäluokkia koskeva vuosiluku. Aikoja voivat varata 1996 ja sitä ennen syntyneet.