Neljä uutta koronatartuntaa on löytynyt Essoten alueelta.

Kaksi näistä liittyy aiemmin tällä viikolla Essoten ilmoittamaan ravintola Fenixin ketjuun, jonka tiedossa olevat altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Yksi tartunnoista on saatu ulkomailta ja toisen tartunnan lähdettä ei ole vielä saatu selville.

Yksi tänään (9.10.) löydetyistä tartunnoista on todettu Hirvensalmella sijaitsevassa lastensuojeluyksikössä. Essote testaa koko henkilöstön ja asiakkaat vielä tänään.

– Tartuntaketjun selvitys on meneillään. Pyydämme ihmisiä vastaamaan puhelimeen tarvittaessa myöhäänkin illalla, vetoaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronatartunnalle on voinut altistua seuraavissa paikoissa Mikkelissä: Cafe Setri maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona 5.-7.10. klo 10.30-11 ja skeitthalli Rokkalassa ma 5.10. klo 17-19.

– Sairaalahoitoon on joutunut jo useampi potilas. Toivomme alueen asukkailta vastuullista käytöstä julkisissa paikoissa liikuttaessa ja terveysturvallisuudesta huolehtimisesta, jotta välttyisimme laajoilta rajoitustoimenpiteiltä. Pidetään turvavälit ja pestään kädet riittävän usein, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.