Edellisen (16.3.) tiedotteen jälkeen Essoten alueelta on löytynyt neljä uuttaa koronatartuntaa.

Kolme tapausta havaittiin Juvalla ja yksi Kangasniemellä. Tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolelta.

Ennakkotietojen mukaan rokotemäärät kasvavat huomattavasti ensi viikosta (viikko 12) lähtien. Osa rokotteista menee tuosta ajankohdasta lähtien myös toisen annoksen rokotuksiin.

– Sen jälkeenkin rokotteita odotamme viikoittain nykyistä enemmän ja avaamme lisää rokotusaikoja. Tällä hetkellä uudet ajat menevät seniorikansalaisille. Yli 70-vuotiaiden rokotusajavaraus aukeaa 22.3. klo 8.00. Tällä hetkellä rokotamme 1945 ja sitä ennen syntyneitä, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoteen tulee kaikkia kolmea Suomessa käytössä olevaa rokotetyyppiä. Asiakkaat eivät itse voi valita, mitä rokotetta saavat. Kunkin rokoteannos määräytyy saatavilla olevan rokotteen mukaan.

Essoten alueen määräyksissä ja ohjeistuksissa on tapahtunut muutos. Aluehallintoviraston antama tartuntatautilain pykälään 58 d -pykälän mukainen määräys Essoten alueen toimijoille päättyi 15.3. Sen mukaan alueen toimijoilta edellytettiin varmistamista, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin.

– Kahden metrin suojaväli on edellään välttämätöntä kaikissa oman perheen ulkopuolissa kontakteissa ja edellytys turvalliselle yritystoiminnan järjestämiselle. Kun vielä käyttää kasvomaskia sekä pesee ja desinfioi käsiä, niin suojautuu ja suojaa muita koronalta jo hyvin, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lue voimassa olevat ohjeistukset ja suositukset täältä.

Lue Avin kumottu päätös täältä.

Lue lisää rokotuksista täältä.