Eilisen (1.10.) jälkeen Essoten alueelta ei ole löytynyt uusia koronatartuntoja. Eilen löytyneiden tapausten tartuntaketjut on selvitetty ja karanteeniin asetettu yhteensä 35 henkilöä.

– Testejä löytyy riittävästi, saamme tulokset nopeasti ja päivystysavun 116117 koronalinjan jonot ovat lyhentyneet. Kansallisella tasolla tartunnat lisääntyvät, ja on vain ajan kysymys, milloin meilläkin löytyy uusia tapauksia. Testiin kannattaa nyt kaikkien koronaan viittaavien oireiden takia hakeutua, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten alueella voimassa olevan suosituksen mukaan kasvomaskeja on syytä käyttää joukkoliikenteessä, koronavirustestissä käytäessä, riskialueilta Suomeen saavuttaessa ja siirryttäessä omaehtoiseen karanteeniin alueella ja omaehtoisen karanteenin aikana, jos on ehdottoman välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.

– Maskeja on syytä käyttää myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Lue maskisuositus täältä