Eilisen (21.9.) jälkeen Essoten alueella on löytynyt 11 uutta koronatartuntaa. Positiiviset testitulokset kuuluvat maanantaina uutisoituun 12 tapauksen tartuntaketjuun.

– Tartunnat liittyvät vapaa-ajalla vietettyyn tilaisuuteen. Suosittelemme, että niistä maltettaisiin nyt pidättäytyä, koska tartuntoja on sen verran paljon liikkeellä, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote jatkaa vielä 28.9.2020 saakka suositusta, että ravintolat olisivat auki ainoastaan klo 24 saakka.

Osaa altistuneista ei ole vielä tavoitettu. Tartuntaketjuun kuluvia altistumisia on voinut tapahtua 18.9. seuraavissa ravintoloissa: Amarillo klo 18-20 ja Kumari klo 12-14.

Mikäli tuolloin näissä paikoissa käyneillä ilmenee koronaan viittaavia oireita, kehotetaan heitä olemaan yhteydessä Essoteen Päivystysavun numeron 116117 kautta.

Aluehallintovirasto on aiemmin (24.8.) päättänyt kieltää kaikki yli 50 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleisen kokoukset syyskuun aikana. Tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää yli 50 henkilölle sillä edellytyksellä, että niiden turvallisuus varmistuu.

– Tulemme toimimaan tehostetusti tapahtumajärjestäjien kanssa, jotta näiden yli 50 hengen tilaisuuksien turvallisuus voidaan taata, Seppälä kertoo.

Essote ei tee erillisiä hallinnollisia päätöksiä tapahtumien kieltämisestä tai suosituksista, koska aluehallintoviraston päätös rajaa jo tilaisuuksien järjestämisiä.

Lue AVIn päätös tästä