Eilisen (22.3.) tiedotteen jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kaikkiaan 14 positiivista koronatestien tulosta.

Tartuntoja löytyi Juvalta kaksi, Pieksämäeltä kaksi, Kangasniemeltä yksi ja Mikkelistä yhdeksän.

Tapauksista kolme havaittiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Peräti 11 on täysin uutta tartuntaa. Osa niistä linkittyy aiemmin tunnistettuihin Essoten alueen tartuntaketjuihin ja osa Uudellemaalle. Eräiden ketjujen jäljitys on vasta aluillaan.

Koronataudille altistumisia on jo jäljityksen alkuvaiheessa tiedossa Mikkelin Urpolan ja Tuppuralan kouluissa. Kaikkia altistuneita ei ole vielä tavoitettu ja jäljitys jatkuu tiistai-iltaan.

– Tilanne on parissa vuorokaudessa valitettavasti kääntynyt selvästi heikompaan suuntaan niin tapausmäärien kuin sairaala- ja tehohoitoa vaativien tapausten suhteen. Alueen koronanyrkki kokoontui tänään ja päätti pysyttää alueen edelleen kiihtymisvaiheessa ja rajoitukset ja suositukset ennallaan. Odotamme valtioneuvoston ensiviikkoa koskevia linjauksia ennen kuin arvioimme tulevia rajoitustoimia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut kaikkiaan 16 350 alueen asukasta. Tämä tarkoittaa noin 20,2 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toinen rokoteannos on pistetty noin 2 800 henkilölle.

– Kasvaneiden rokotemäärien ansiosta pystyimme avaamaan maanantaina lisää rokotusaikoja vuonna 1951 ja sitä ennen syntyneillä. Ajat menivät hetkessä ja uusia avataan sitä mukaa, kun varmistuu tieto saapuvista rokotemääristä, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote päivittää altistumispaikkoja jäljityksen edetessä. Katso virukselle altistumisen paikat täältä.

Katso kaikkia alueen suositukset ja rajoitukset täältä.

Essoten rokotusmittari näyttää 22.3. yli 16 tuhannen henkilön rokotusten aloittamista, mikä vastaa yli 20 prosenttia alueen yli 16-vuotiaasta väestöstä.
Essoten rokotusmittari näyttää 22.3. yli 16 tuhannen henkilön rokotusten aloittamista, mikä vastaa yli 20 prosenttia alueen yli 16-vuotiaasta väestöstä.