Koronatartuntojen kiihtymisvaihe jatkuu Essoten alueella. Eilisen (3.12.) jälkeen on löytynyt kaikkiaan 19 uutta positiivista koronatestien tulosta.

Kymmen tartunnoista on havaittu Pieksämäellä ja loput Mikkelissä ja Kangasniemellä.

– Kaikki tartunnat liittyvät mitä todennäköisimmin aiempiin tartuntaketjuihin. Pieksämäellä jäljitys on tosin kesken, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Tartuntoja on tullut tällä viikolla kuntosaleilta ja erityisesti ryhmäliikuntatunneilta. Myös yksityistilaisuuksista on saatu paljon tartuntoja.

– Suosittelemme vahvasti, että yksityiset kuntosalit ja varsinkin ryhmäliikunta menevät nyt tauolle samaan tapaan kuin kunnat ovat laittaneet omat harrastustilansa ja seurat liikunnan. Pyrimme rauhoittamaan tilanteen kaikin keinoin. Tämän viikon rajoitukset alkavat toivottavasti näyttää tehonsa ensi viikolla, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lääkärit kehottavat myös juhlistamaan itsenäisyyspäivää oman talouden ja läheisten kanssa, ei yksityisissä tai julkisissa tilaisuuksissa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt (3.12.) yli 20 henkilön kokoontumiset. Tämä oli Essoten aiempi suositus. Lue Avin rajoitus täältä.

Lue Essoten alueen altistumispaikat täältä.