Uuden koronatartuntojen ketjun selvittely jatkuu Essotessa. Rajoitustoimet päättyvät tänään (21.9.) ja uusia rajoitustoimia ei ole tänään tulossa.

Viikonlopun aikana Essoten alueella löytyi 13 uutta koronatartuntaa.

– Alistuneiden kartoitus, karanteeneihin asettaminen ja testeihin määrääminen jatkuvat. Harkitsemme alueellisten rajoitusten tarvetta huomenna tiistaina, kun altistuneiden jäljitys on saatu riittävän pitkälle, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Gärdström muistuttaa karanteeniin määrättyjä ohjeiden tiukasta noudattamisesti. Maanantain aikana karanteeniin on asetettu kymmeniä henkilöitä.

Aiemman suuren tartuntaketjun johdosta karanteenissa on edelleen Essoten alueella paljon ihmisiä.

– Karanteeni on määrätty taudin leviämisen hillitsemiseksi, koska henkilö on altistunut laboratoriovarmennetulle positiiviselle COVID-19 potilaalle ja karanteenia tulee noudattaa, painottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista.  Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita tartunnan saamista.  Kyseessä on varotoimi, jolla rajoitetaan henkilön liikkumista kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan.

Lue Essoten toimintaohje karanteeniin määrätylle henkilölle tästä.