Vappupäivinä löytyi kolme positiivista koronatestien tulosta Essoten alueeseen liittyen.

Kaksi tartunnoista havaittiin ulkomailta tulleilla ja yksi tartunta kirjautui muualla asuvalta Essoten alueelle.

– Tilanne jatkuu rauhallisena, eikä koronan takia ole ketään sairaala- tai vuodeosastohoidossa. Tautia on kuitenkin edelleen Suomessa liikkeellä ja lähialueillakin on todettu laajoja ketjuja viime viikkoina. Matkailun vilkastuminenkin työllistää nyt terveydenhuoltoa, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Ensimmäisen rokotteen saaneiden määrä ylittänee 50 prosenttia yli 16-vuotaista maanantain (3.5.) kuluessa. Tarkat luvut saadaan 4.5.

Essoten rokotusmittari näyttää 4.5. rokotusten aloittamista lähes 41 tuhannelle henkilölle, mikä vastaa yli 50 prosenttia alueen 16 vuotta täyttäneistä.
Essoten rokotusmittari näyttää 4.5. rokotusten aloittamista lähes 41 tuhannelle henkilölle, mikä vastaa yli 50 prosenttia alueen 16 vuotta täyttäneistä.

– Etenemme koko ajan yhä nuorempiin ikäluokkiin. Kannattaa pitää silmällä Essoten rokotussivustoa, jonne avaamme aikoja sitä mukaa, kun rokotteiden saatavuus varmistuu, vinkkaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kokousrajoitukset lievenivät. Aluehallintovirasto päätti (30.4.), että maanantaista 3.5. lähtien on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Tapahtumia voi siis järjestää sallituilla osallistujamäärillä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Myös yli 50 henkilön tilaisuudet ovat mahdollisia, jos tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke ja OKM:N ja THL:n ohjetta voidaan noudattaa.

Katso rokotettavat ryhmät ja varaa rokotusaika täältä.

Katso Aluehallintoviraston päätös kokousrajoituksista täältä.

Lue OKM:n ja THL:n ohje täältä.

Lue Essoten alueen rajoitukset täältä.