Perjantain 20.8. jälkeen Essoten alueelta on löytynyt yhdeksän uutta koronatartuntaa, tartuntoja todettiin Mikkelissä, Pieksämäellä ja Mäntyharjulla. Mäntyharjulla on tapahtunut koulualtistus yhtenäiskoulussa, altistuneet on pääosin saatu tavoitettua. Pieksämäellä altistuminen on tapahtunut Vaalijalan Nenonpellon yksikössä.

– Altistuneiden kontaktointi on edelleen käynnissä, viikonlopun aikana määrättiin reilut sata karanteenia. Tartunnan saaneissa on rokottamattomia, kertaalleen rokotettuja ja jokunen kahdesti rokotettukin. Kahdesti rokotettukin voi infektoitua, jos altistus on tarpeeksi voimakas, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Viikonlopun aikana valitettavasti yksi koronan vuoksi sairaalahoidossa ollut potilas menehtyi.

– Sairaalahoidon tarve on pysynyt melko tasaisena muutamissa potilaissa. Sairaalahoitoon on joutunut potilaita myös nuoremmista ikäryhmistä, kertoo Seppälä.

Kotiolosuhteisiin eristettyjen sairastuneiden vointia seurataan ja tarpeen vaatiessa heidän tilanteensa arvioidaan sairaalassa.

WALK IN -ROKOTUKSET JATKUVAT

Ajanvarauksettomat Walk In -rokotukset ensirokotuksille ja toisen rokotuksen aikaistajille jatkuvat tällä viikolla. Tänään maanantaina Mikkelin keskussairaalalla ajanvaraukseton rokotusjono on avoinna klo 17.30 asti ja torstaina 26.8. klo 15.15–17.30.

Mäntyharjulla on luvassa Walk In -rokotustilaisuus ensi viikon tiistaina 31.8. klo 9.00–12.00. Essote tiedottaa myös muista tulevista rokotustilaisuuksista nettisivuillaan.

Kakkosrokotuksen ajankohtaa voi aikaistaa Walk In -rokotuksissa, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

ALTISTUMISPAIKAT

Luetteloa Essoten alueen julkisista koronaviruksen altistumispaikoista ylläpidetään Essoten nettisivuilla.

HAKEUDU KORONATESTIIN OIREIDEN ILMAANTUESSA

  • Varaa aika netissä Mikkelin keskussairaalan näytteenottopisteeseen
  • Täytä oirearvio Omaolo.fi -palvelussa
  • Soittamalla päivystysapuun 116 117

SUOJAA ITSEÄSI JA LÄHEISIÄSI ROKOTTAUTUMALLA

Tällä hetkellä rokotetaan kaikkia 12 vuotta täyttäneitä. Koronarokotteella saat merkittävää suojaa koronavirustaudin vakavalta muodolta. Koronarokotusten ajanvaraus