Koronarokoteruiskuja käyttövalmiina
THL:n nimittämä kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä suosittaa koronavirusrokotteiden annosväliksi 12 viikkoa.

Eilen (2.2.) on Essoten alueella todettu yksi uusi koronatartunta. Positiivisen koronatestin tuloksen saanut henkilö on alueen ulkopuolelta ja tapaus liittyy toisen alueen tartuntaketjuun.

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä on todennut, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon. Tämä tuo lisää mahdollisuuksia pistää ensimmäisiä rokoteannoksia.

– Essote reagoi tilanteeseen nopeasti ja siirrymme välittömästi noudattamaan uutta suositusta. Tämä mahdollistaa varsinkin korkeimmassa riskissä olevien ikäihmisten nykyistä huomattavasti nopeamman rokottamisen, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Varsinkin alueen palvelutalojen tehosterokotteiden antaminen muuttuu myöhemmäksi huomisesta (4.2.) lähtien.

– Toisia rokoteannoksia eli tehosteita annetaan vasta 12 viikon kohdalle ensimmäisestä annoksesta. Tämä vapauttaa rokotteita siten, että avaamme yli 85-vuotaiden rokotusten ajanvarauksen uudestaan torstaina 4.2. iltapäivällä. Alkuvaiheessa aikoja on toki niukasti, mutta tietojemme mukaan meille toimittavien rokotemäärien pitäisi kasvaa 15.2. alkaen. Samalla aikoja tulee lisää varattavaksi, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Ajanvaraus löytyy Essoten nettisivujen kautta täältä.