Koronaepidemian takia sisääntulo Mikkelin keskussairaalaan rajoitetaan ainoastaan päivystyksen ovelle 18.3. aamusta klo 7.00 lähtien.

Kaikki potilaat ja asiakkaat tulevat Pirttiniemenkadun puoleisesta ovesta, Kuuman sairaalan ja Perhetalon väliseltä sisäpihalta.

Katso tuloreitin kartta tästä: mikkelin_keskussiraala_poikkeuskulkujarjestelyt_180320_alkaen

– Ainoastaan jalankulkijat, taksit ja ambulanssit pääsevät sisäpihalle, mikä vaikeuttaa joidenkin potilaiden liikkumista. Pahoittelen tilannetta. Erottelemme sisäpihalla hengitystieinfektioihin sairastuneet, jolloin muut potilaat ja henkilökunta eivät saa tartuntaa helposti, perustelee Essoten tartuntatautien ylilääkäri Hans Gärdström.

Keskussairaalan toimintakyvyn säilyttämiseksi tehdään mittavia muutoksia myös sairaalan sisällä. Pandemiapotilaat ja heitä hoitava henkilöstö pidetään erillään, omat sisäänkäynnit ja heille varataan erillisiä osastoja sitä mukaa, kun potilaita tulee lisää.

Nykytilanteessa pandemiapotilaat on ohjattu keuhkosairauksien osastolle.

Kun osastoja otetaan pandemiapotilaiden hoitokäyttöön, niiden potilaat ja henkilökunta siirtyvät väistöön A-taloon, jonka ulkopuoliset tunnistavat sairaalan valkoiseksi. Sieltä siirtyy yksikköjä Moision C-taloon väistötiloihin. Jakso- ja arviointiyksikön henkilökunta potilaineen on jo muuttanut Moisioon.

– Mikäli vaikeasti sairaiden potilaiden määrä kasvaa, otetaan käyttöön muita tiloja tehtyjen suunnitelmien mukaisesti, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Mikkelin keskussairaalan päivystyksen pihalle nousi keskiviikkona ilmakaariteltta potilaiden lajittelua varten. Teltta kuuluu suuronnettomuuskalustoon ja on nyt ensimmäistä kertaa käytössä.