Essoten turvakoti on päässyt (14.12.) uusiin tiloihin osoitteeseen Tuukkalantie 2, Mikkeli. Muuton aikana turvakodin palvelu jatkui saumattomasti.

– Nuorten vastaanottokoti Havurinteen toiminta puolestaan käynnistyy samassa osoitteessa ympärivuorokautisena lastensuojeluyksikkönä maanantaina 23.12. Olemme todella kiitollisia ja iloisia uusista toimivista ja terveistä tiloista, kertoo lastensuojelun palvelupäällikkö Johanna Will-Orava Essotesta.

Turvakoti ehti toimia noin puolitoista vuotta erillisissä asunnoissa useassa osoitteessa ympäri Mikkeliä, kun Havurinteen turvakoti ja nuorten vastaanottokoti Ristiinassa jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien takia. Nuorten vastaanottokodin henkilöstö teki tämän ajan tehostettua perhetyötä perheiden kotiin.

Turvakoti auttaa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita ja sinne voi tulla yksin tai yhdessä lasten kanssa. Turvakodista saa keskusteluapua ja neuvontaa myös puhelimitse lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa. Turvakodin palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

– Mikkelin turvakodissa on seitsemän perhepaikkaa ja se palvelee ympäri vuorokauden. Turvakotiin voi hakeutua, kun kotiin jääminen väkivallan takia on vaarallista tai kotona on väkivallan uhkaa, Will-Orava sanoo.

Turvakotiin voi saapua yksin tai yhdessä lasten kanssa sukupuoleen katsomatta. Turvakodissa työskentelee ohjaajia ja sosiaalityöntekijä. Kaikki turvakodin työntekijät ovat väkivaltatyön osaajia. Turvakodista käsin voi elää niin normaalia elämää kuin mahdollista turvallisesti – käydä esimerkiksi töissä ja koulussa sekä tavata läheisiä.

Turvakotiin voi olla yhteydessä puhelimitse numeroon 040 1294 799.

Turvakodin uusia tiloja ihastelevat vastaava ohjaaja Lauri Silvonen, palveluesimiehet Tanja Bradly-Ikonen ja Kirsi Kaskinen sekä lastensuojelun palvelupäällikkö Johanna Will-Orava.

Nuorten vastaanottokoti Havurinne on seitsemänpaikkainen lastensuojelun vastaanotto- ja arviointiyksikkö, jossa on lisäksi yksi kriisipaikka. Havurinteen perustehtävänä on vastata lastensuojelun akuutista ympärivuorokautisesta vastaanottopäivystyksestä, nuorten hoidosta ja kuntoutuksesta sekä selvittää, arvioida ja tukea Havurinteeseen sijoitetun nuoren ja hänen perheensä tilannetta. Sijoitusjaksot Havurinteelle ovat lyhytaikaisia, pääsääntöisesti 1-5 kuukautta.

Havurinteeseen voi tulla akuutissa kriisissä kiireellisellä sijoituksella tai suunnitelmallisesti avohuollon tukitoimenpiteenä. Sijoitusjakson aikana nuoren ja hänen perheensä kanssa tapahtuvan työskentelyn tavoitteena on lähtökohtaisesti nuoren kotiutuminen takaisin omaan kotiinsa.

LisätietojaJohanna Will-Orava
Palvelupäällikkö
Lastensuojelu ja lapsiperheiden sosiaalityö
Essote
johanna.will-orava [at] essote.fi
044 7942393