Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Etelä-Savon TYP on Essoten, muiden Etelä-Savon kuntien poislukien Heinävesi ja Joroinen sekä TE-toimiston ja Kelan yhteispalvelu.

Työllistymistä edistävällä monialaisella yhteispalvelulla tarkoitetaan yhteistoimintamallia, jossa työ- ja elinkeinotoimisto (TE -toimisto), kunta ja Kansaneläkelaitos (Kela) yhdessä asiakkaan kanssa arvioivat, suunnittelevat ja vastaavat prosessivastuullisesti työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta.

Mikkelissä TYP-palveluiden yhteydessä ovat kuntouttavaa työtoimintaa ja työkyvyn selvityksiä tuottavat sosiaaliohjaajien palvelut.

Moniammatillisesti yhdessä sinun kanssasi

TYP- palveluiden tehtävä on edistää pitkään työttömänä olleiden työllistymistä, elämänhallintaa, työkyvyn ylläpitoa ja kuntoutumista. Hyödynnämme työllistymisen edistämisessä monialaisen ja moniammatillisen tiimimme lisäksi laajaa yhteistyöverkostoamme.

Palvelumme piiriin sinut ohjaa pääsääntöisesti TE-toimisto, kunta (Essoten alueella kuntayhtymän sosiaalipalvelut) tai Kela.

Palvelusi käynnistyy kartoitusjaksolla, jonka aikana tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti yhdessä sinun ja tarvittavien verkostokumppaneidemme kanssa. Arvioinnin pohjalta laadimme yksilöllisen, työllistymistä tai kuntoutumista edistävän monialaisen työllistymissuunnitelman. Monialaisessa työllistymissuunnitelmassa voimme sopia esimerkiksi työ- ja toimintakyvyn arvioinnista, kuntoutustoimenpiteistä tai työllistymistä edistävistä tukipalveluista, kuten esim. työkokeilusta tai kuntouttavasta työtoiminnasta. Monialainen työllistymissuunnitelma voi sisältää myös ohjauksen muiden palveluntuottajien tarpeelliseksi arvioituihin palveluihin.

Seuraamme ja tuemme monialaisen työllistymissuunnitelman toteutumista asiakkuutesi aikana säännöllisesti.

Palvelemme ajanvarauksella

Mikkelin palvelupisteessä palvelemme asiakkaitamme pääsääntöisesti ajanvarauksella ja puhelimitse arkisin klo 9.00 – 12.00 ja klo 13.00 – 15.00. Muissa kunnissa sopimuksen mukaan.
Akuuteissa asioissa voi olla yhteydessä Etelä-Savon TYP /Reitin toimistoon p. 044 794 2274 tai 040 129 4789 .

Katso TYP Reitin yhteystiedot täältä