Etelä-Savon TYPissä TE -toimiston asiantuntijat ja psykologi palvelevat sinua asiakkuutesi aikana. Palvelutarpeesi mukaan sinulle voidaan tarjota mm. työkokeilua, ammatinvalinnan ohjausta, työ- ja toimintakyvyn kartoitusta tai palkkatuettua työtä. Näiden palvelujen aikana joko TE -toimiston asiantuntija tai psykologi on kanssasi vastuussa työllistymisprosessisi etenemisestä.

Lue lisää TE –palveluiden tarjoamista tuista työllistymisen edistämiseksi.

Sosiaalityön palvelut

ESSOTEn palvelu- ja sosiaaliohjaajat ovat apunasi mm. selvittämässä työllistymis- ja opiskeluedellytyksiäsi. Palvelutarpeesi mukaan tarjoamme mm. kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta.

Lue lisää kuntouttavasta työtoiminnasta.

Terveydenhoitajan palvelut

Terveydenhoitajan palveluita ovat terveydentilan kartoitus sekä erikseen hankittava työ- ja toimintakyvyn arviointi. Terveydenhoitaja toimii tarvittaessa yhteistyössä jatkotutkimus- ja hoitopaikkojen kanssa.

Työttömien terveystarkastus järjestetään perusterveydenhuollossa.
Lue lisää työttömien terveystarkastuksista.

Kelan ammatillisen kuntoutuksen palvelut

Mikkelin MoniTorin toimipisteessä on tavattavissa kahtena päivänä viikossa Kelan TYP -työkykyneuvoja. Muissa kunnissa palvelua järjestetään tarpeen mukaan.

TYP -työkykyneuvoja on kuntoutusasioiden ammattilainen ja hänen tehtävänään on selvittää mahdollinen kuntoutustarpeesi. Työkykyneuvojalle sinut ohjaa tarvittaessa ESSOTEn palveluohjaaja tai TE -toimiston työntekijä. Työkykyneuvoja tekee selvitystyötä sekä sinun kanssasi että verkoston työntekijöiden, kuten terveydenhoitajien kanssa.
Tarvittaessa saat kuntoutusta, jolla tuetaan työllistymistäsi.

Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta.