Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP Reitti on Essoten, Mikkelin kaupungin, Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kuntien sekä TE-toimiston ja Kelan yhteispalvelu. TYP-toimintaa määrittää laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (1369/2014).

Työllistymistä edistävällä monialaisella yhteispalvelulla tarkoitetaan yhteistoimintamallia, jossa työ- ja elinkeinotoimisto (TE -toimisto), kunta ja Kansaneläkelaitos (Kela) yhdessä asiakkaan kanssa arvioivat, suunnittelevat ja vastaavat prosessivastuullisesti työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta.

Moniammatillisesti yhdessä sinun kanssasi

TYP Reitin tehtävä on edistää pitkään työttömänä olleiden työllistymistä, elämänhallintaa, työkyvyn ylläpitoa ja kuntoutumista. Hyödynnämme työllistymisen edistämisessä monialaisen ja moniammatillisen tiimimme lisäksi laajaa yhteistyöverkostoamme.

Palvelumme piiriin sinut ohjaa pääsääntöisesti TE-toimisto, kunta (Essoten alueella kuntayhtymän sosiaalipalvelut) tai Kela.

Palvelusi käynnistyy kartoitusjaksolla, jonka aikana tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti yhdessä sinun ja tarvittavien verkostokumppaneidemme kanssa. Arvioinnin pohjalta laadimme yksilöllisen, työllistymistä tai kuntoutumista edistävän monialaisen työllistymissuunnitelman. Monialaisessa työllistymissuunnitelmassa voimme sopia esimerkiksi työ- ja toimintakyvyn arvioinnista, kuntoutustoimenpiteistä tai työllistymistä edistävistä tukipalveluista, kuten esim. työkokeilusta tai kuntouttavasta työtoiminnasta. Monialainen työllistymissuunnitelma voi sisältää myös ohjauksen muiden palveluntuottajien tarpeelliseksi arvioituihin palveluihin.

Seuraamme ja tuemme monialaisen työllistymissuunnitelman toteutumista asiakkuutesi aikana säännöllisesti.

Palvelemme ajanvarauksella

Mikkelin palvelupisteessä palvelemme asiakkaitamme pääsääntöisesti ajanvarauksella ja puhelimitse arkisin klo 9.00 – 12.00 ja klo 13.00 – 15.00. Muissa kunnissa sopimuksen mukaan.
Akuuteissa asioissa voi olla yhteydessä TYP Reitin toimistoon p. 044 794 2274.

Katso TYP Reitin yhteystiedot täältä