Uusi toimintatalo piti avajaiset Juvalla 17.8. Essote osallistuu talon palvelutarjontaan monipuolisesti.

Toimintatalo on täysin uudenlainen kohtaamis- ja palvelupaikka, josta juvalaiset voivat hakea apua arjen ja työelämän tarpeisiin yhdestä osoitteesta. Talolla on mahdollista järjestää jatkossa myös koulutuksia ja erilaisia ryhmätoimintoja. Toimintatalon toimijat toivovat, että kuntalaiset osallistuisivat aktiivisesti talon toiminnan kehittämiseen ja sisällön tuottamiseen.

Toimintatalo aloitti Juvalla. Kansalaisia palvelevat Juvan kunnan työelämäpalvelujen yksilövalmentaja Ismo Putkonen (vas.), kunnan etsivä nuorisotyöntekijä Mikko Hietalahti, Essoten sosiaaliohjaaja Milja Luukkonen, Essoten mielenterveys- ja päihdetyöpalvelujen päivätoiminnan ohjaaja Elisa Hirn, kunnan työelämäpalvelujen työllisyyskoordinaattori Sanna Peräsalmi sekä Essoten sosiaaliohjaaja Elina Niiranen. Kuva: Rasmus Montonen

Toimintataloon on kerätty kunnan työelämäpalvelut ja kunnan etsivä nuorisotyö, Essoten aikuissosiaalityö sekä Essoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen päivätoiminta.

– Juvan kunnan työelämäpalvelut ovat tarkoitettu sekä työnhakijoille että yrityksille. Työnhakijaa autetaan esimerkiksi työnhaussa ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä ja asioissa. Yrittäjät voivat puolestaan saada apua muun muassa rekrytointeihin ja palkkatukihakemusten tekemiseen. Toiminta räätälöidään aina yksilöllisesti palvelumme käyttäjän tarpeista lähtien, kertoo talon toiminnasta vastaava työllisyyskoordinaattori Sanna Peräsalmi Juvan kunnasta.

Kunnan etsivä nuorisotyö on puolestaan tarkoitettu kaikille juvalaisille alle 29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja neuvoja elämäänsä.

– Essoten aikuissosiaalityöstä voivat heikossa taloudellisessa tilanteessa olevat kuntalaiset hakea täydentävää- tai ehkäisevää toimeentulotukea. He voivat myös hakeutua kuntouttavaan työtoimintaan tai pyytää apua etuisuuksien hakemisessa, kertoo Essoten sosiaalipalvelujen sosiaaliohjaaja Elina Niiranen.

Myös välitystilipalvelut ja päihde- ja mielenterveyspalveluiden kuntoutus- ja asumispalveluasioita hoidetaan aikuissosiaalityössä. Essoten mielenterveys- ja päihdepalveluiden päivätoimintaan voi tulla kuka tahansa, joka kaipaa sisältöä päiviinsä.

– Palveluiden keskittäminen samaan rakennukseen helpottaa toimijoiden välistä yhteistyötä huomattavasti. Voimme tarjota asiakkaalle hänen tarvitsemansa palvelut nopeammin. Monesti asiat ratkeavat jo heti ensimmäisellä käyntikerralla, Niiranen luettelee Toimintatalon etuja.

Talossa toimii myös maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ruokajakelu.

– Haluamme tehdä Toimintatalosta neutraalin ympäristön, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä leimautumista oman avuntarpeen takia, kuvailee talon tavoitteita Juvan erityisnuorisotyöntekijä Mikko Hietalahti.

Lisätietoja

Elina Niiranen
Sosiaaliohjaaja/Sosiaalipalvelut, Essote
elina.niiranen [at] essote.fi
040 522 5359

Sanna Peräsalmi
Työllisyyskoordinaattori
Juva
sanna.perasalmi [at] juva.fi
040 0136 211

Mikko Hietalahti
Erityisnuorisotyöntekijä
Juva
mikko.hietalahti [at] juva.fi
040 0135 095