Essoten valtuuston vaalikauden viimeinen kokous (26.8.) keskittyi merkittäviin asioihin. Valtuuston kokous pidettiin Essoten kokoustiloissa. Äänivaltaisia osallistujia oli 31, osa valtuutetuista osallistui etäyhteyksillä.

Valtuusto oli yksimielinen Aster-järjestelmän toimitusvaiheen hyväksymisessä

Kuuden vuoden ajan valmistellun Aster-projektin hyväksyminen oli valtuuston merkittävin päätösasia. Essote on Aster-hankkeen sote-kuntayhtymistä ja sairaanhoitopiireistä ensimmäisenä hankkeen päätäntävaiheessa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän, Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän on määrä päättää asiasta osaltaan syys-lokakuun aikana.

– Etelä-Savo on hankkeessa kokonaisuudessaan hyvässä asemassa ja määrätietoisella yhteistyöllä hyötymme ovat samat kuin muillakin Aster-organisaatioilla, Aster Etelä-Savon hankejohtaja Antti Mäkelä kiteytti.

Essoten hallitus esitti valtuustolle Aster asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnan hyväksymistä satojen asiantuntijoiden valmistelutyön seurauksena.

Valtuutettu Maire Puranen (sd) esitti päätöksen pöydälle jättämistä uudelle valtuustolle vedoten kautensa päättävän valtuuston merkittävästä poliittisesta vallankäytöstä pidättäytymiseen. Äänestystuloksella 29-2 asian käsittelyä jatkettiin.

Valtuutettu Raimo Heinänen (ps) peräänkuulutti selkeyttä hankkeen hyötyihin ja kustannuksiin. Heinänen esitti pöytäkirjaan liitettäväksi esitysponnen: ”Essote selvittää hankkeen hyödyt ja kulut, ja tiedottaa niistä valtuustoa ja hallitusta marraskuun loppuun mennessä”. Valtuusto äänesti ponsiesityksestä, joka kaatui luvuin 25-3.

Keskustelun jälkeen valtuusto hyväksyi asian yksimielisesti hallituksen esityksen mukaisesti.

Lue lisää

E-, D- ja O-osien peruskorjausten hankesuunnitelma hyväksyttiin

Mikkelin keskussairaalan rakennusten E-, D- ja O-osien peruskorjaustarve on ollut esillä kesäkuussa Rakennustoimikunnassa ja hallituksessa, joissa on yksimielisesti puollettu hankesuunnitelman eteenpäin viemistä. Kyse on keskussairaalan peruskorjaustarpeesta, ei ESPER-hankkeesta.

E-osa on entinen sotasairaalan kellertävä rakennusosa, joka rajoittuu Porrassalmenkatuun. Siihen välittömästi liittyvä D-osa sijaitsee E-osan Mannerheimintien puolella. O-osa sijaitsee välittömästi Perhetalon vieressä Porrassalmenkatuun rajoittuen. O-osassa sijaitsee muun muassa laboratorion ja vuodeosastojen tiloja.

Tila- ja tukipalvelujohtaja Velimatti Thure esitteli noin 27 miljoonan euron hankesuunnitelmaa ja kustannusarviota. Hankkeen kokonaisaikatauluksi arvioidaan neljä vuotta.

Valtuusto hyväksyi hallituksen esittämän hankesuunnitelman, ja investoinnin poikkeuslupakäsittelyn käynnistämisen. Valtuusto teki ehdollisen rakentamispäätöksen, kunnes poikkeuslupa on saatu.

Lue lisää

Valtuusto huomioi arviointikertomuksen vastineet

Tarkastuslautakunnan vuoden 2020 arviointikertomuksessa esitettiin suosituksia kuntayhtymän toiminnasta. Valtuusto merkitsi tiedoksi vastineet tarkastuslautakunnan esittämiin huomioihin.

Lue lisää