Vauvaa tulisi kylvettää 1-2 kertaa viikossa. Jos vauva nauttii kylpemisestä, voidaan vauvaa kylvettää useamminkin. Kasvot, kädet ja vaippa-alueen iho tulisi pestä joka päivä. Kasvojen pesun yhteydessä vauvan silmät putsataan huolellisesti kostealla vanulapulla pyyhkien ulkonurkasta sisäkulmaan päin. Joskus vauvan silmät rähmivät. Tämä johtuu siitä, että ahtaiden kyynelkanavien vuoksi silmän pinta ei pääse huuhtoutumaan. Rähmiviä silmiä putsataan keitetyssä vedessä kastetuilla vanulapuilla. Jos silmät muuttuvat punoittaviksi tai silmäluomet turpoavat, vauva tulee viedä lääkäriin.

Vauvan peseminen on helpointa vauvoille tarkoitetussa kylpyammeessa. Huoneen tulee olla riittävän lämmin. Vauvan kylpyveden lämpötila on 37astetta ja kylpyammeen pohjalle lasketaan vettä noin 10 cm. Vauvan pesuun riittää pelkkä vesi. Jos vauvan iho on kuiva kylpyveteen voi lisätä ihonhoito öljyä.

Vauvan pesu aloitetaan kasvoista ja ne olisi hyvä pestä jo ennen kuin vauvaa lasketaan ammeeseen. Hyvä ote vauvan kylvettämiseen on, että kylvettäjän ranne on vauvan niskan takana ja kylvettäjä ottaa tukevan otteen vauvan olkapäästä. Vapaalla kädellä kylvettäjä voi siis pestä vauvaa. Kylvettämisessä tulee olla tarkka, jotta jokainen vauvan ihopoimu tulee huolellisesti pestyä.

Kun aloitat kuivaamaan vauvaa, huolehdi ettei vauvalle tule kylmä. Kuivaaminen tapahtuu hennosti taputtelemalla, sillä vauvan iho on hyvin herkkä. Jokainen ihopoimu tulee kuivata huolellisesti, jottei iho jää hautumaan ja vauvan iho mene rikki.