Edellisen tiedotteen (16.8.) jälkeen Essoten alueella on todettu yhdeksän positiivista koronatestien tulosta.

– Iso osa tartunnoista löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen henkilöiden joukosta, joita on yli 300. Laajimmat viikonlopun tienoilla leviämään lähteneet tartuntaketjut on siis saatu hallintaan. Tartunnanjäljitys on toiminut erinomaisesti kovasta kuormituksesta huolimatta, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina pohtimaan suosituksia ja rajoituksia. Koronanyrkki päätti pitää nykyiset kiihtymisvaiheen suositukset voimassa.

– Aluehallintovirasto on kysynyt Essoten kantaa mahdollisista yleisötapahtumien lisärajoituksista. Kun tartuntaketjut ovat näin hyvin hallinnassa, niin uusille rajoituksille ei ole tarvetta eivätkä ne ole tartuntatautilain näkökulmasta edes mahdollisia, Seppälä kertoo.

Mikkelin keskussairaalassa ovat nyt käytössä ilman ajanvarausta ns. walk-in-koronarokotukset sekä ensimmäisen koronarokotuksen ottajille että henkilöille, jotka haluavat aikaistaa toisen koronarokotuksensa. Toinen koronarokotus annetaan aikaisintaan kahdeksan viikkoa ensimmäisestä.

Ilman ajanvarausta voi rokottautua to 19.8. klo 15.15-17.30 ja ma 23.8. klo 9.30-17.30.

Katso kiihtymisvaiheen ohjeistukset täältä.

Essote on päivittänyt koronavirukselle altistumisen paikkojen listaa. Katso altistumispaikat täältä.

Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä tai matkailija Finentry-järjestelmän kautta täältä.

Katso rokotustiedot täältä.