Kuntayhtymän hallituksen päätökset alueellisista rajoitustoimista koronaepidemian johdosta on vahvistettu Essoten yksilöasioiden jaostossa (16.9.).

Essote kielsi Mikkelin koko kaupungin alueella ajalla 15.9.- 21.9.2020 kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Kuntayhtymän hallitus päätti rajoitustoimenpiteistä maanantaina (14.9.). Hallituksen päätöksen jälkeen ilmeni, että kuntayhtymän hallintosäännön mukaan päätökset on delegoitu yksilöasioiden jaostolle.

Kunnan tartuntatautien vastaavana toimielimenä kuntayhtymän hallituksen jaosto vahvisti nyt (16.9.) Essoten hallituksen päätökset ja Mikkelin kaupungin päätökset eräiden koulutilojen sulkemisesta ajalla 15.9.- 27.9.2020. Maanantain päätöksessään Essoten hallitus myös suositteli koko Mikkelin kaupungin alueella oleville ravintoloille ja anniskelupaikoille aukiolon rajaamista kello 24:ään ajalle 15.9-21.9.2020.

Kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen on 15.9. tehnyt päätöksen, että johtajaylilääkäri Jarmo J. Koski toimii yksilöasioiden jaoston esittelijänä terveydenhuoltoon, mukaan lukien tartuntatautilakiin liittyvien asioiden osalta.

Jaoston toiminta on tähän saakka keskittynyt sosiaalilainsäädännön mukaisiin yksilöasioihin ja kuntayhtymän johtajan päätöksellä esittelijäksi on määrätty johtava sosiaalityöntekijä. Tarvittavat tartuntatautilain mukaiset päätökset ovat nykyisen tartuntatautilain mukaisesti olleet pääsääntöisesti tartuntatautilääkärin viranhaltijapäätöksinä tehtyjä ratkaisuja.

– Uudessa COVID-19 -pandemian esille nostamassa tilanteessa on käynyt ilmeiseksi, että hallintosääntö tarvitsee muuttaa. Jaosto tekikin Essoten hallitukselle esityksen hallintosäännön muutoksesta ja sen viemisestä valtuuston käsittelyyn, kertoo Koski.

Muutoksen tarkoituksena on ottaa jatkossa paremmin huomioon, että pandemiatilanteessa on tarpeen tehdä kuntayhtymän alueen kuntia ja niiden asukkaiden terveyttä ja turvallisuutta koskevia laajoja rajaus- ja suosituspäätöksiä.

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja
Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Jarmo J. Koski
Johtajaylilääkäri
Essote
jarmo.koski [at] essote.fi
044 351 2541